שיר מחאה נגד אהרון ברק
הבוקר בראיון בגלי צה"ל אמרו עורכי הדין דן אבי יצחק ודניאל פרידמן כי מה שקורה היום במערכת המשפטית [פרשת המסרונים בין שופטת לתובע] הוא תוצאה של המהפך המשפטי שחולל השופט אהרון ברק 26.2.18
האקטיביזם שלו פוליטי לא פחות ממשפטי * הוא הדיח את רבין וגרם להתפטרות בגין * הוא המציא את " הזכויות הלגיטימיות של העם הפלשתינאי" ושיכנע את בגין לאמץ אותו * פסיקותיו קובעות את גבול המדינה הפלסטינית * בלעדיו לא היתה ההתנתקות אפשרית ושרון היה עומד לדין על קבלת שוחד במקום לחולל מפץ * וכשהיה צריך שיבח את צחי הנגבי בתקופה שנחקר בפלילים
כולם זוכרים את פרשת " חשבון הדולרים" של יצחק רבין כמגדלור של יושר ונקיון כפיים, בתוך חשכת השחיתות שאנו חיים בה. רבין, לפי תפיסה זו, נטל על עצמו את העבירה על חוקי המטבע שעברה רעייתו, הסיק את המסקנות והתפטר.
בלי לשלול את נקיון כפיו של רבין, העובדות במציאות היו קצת אחרת. דן מרגלית פרסם את הידיעה על חשבון הדולרים ב" הארץ" ובעקבות הפרסום ערך אהרון ברק (אז היועץ המשפטי) תשאול ליצחק וללא רבין בביתם. כשנפרד מהם אמר להם ברק: " אל תדאגו, הכל יהיה בסדר" .
עבירה טכנית
היה מדובר בסך הכל בעבירה טכנית. באוצר בדקו 20 תיקים של עברייני מטבע מן העבר ונתברר כי כולם יצאו מן העניין בקנס ללא משפט.
רוב בכירי האוצר סברו שיש לטפל בתיק של רבין כמו בתיקים קודמים ולחצו על שר האוצר, יהושע רבינוביץ, להטיל קנס על רבין. קנס כזה היה מונע מברק הגשת כתב אישום. כששמע על כך ברק נתן הוראה להוציא את התיק מידי האוצר ולהעביר אותו לטיפולו האישי. הוא החליט להעמיד לדין לא רק את לאה רבין אלא (בניגוד למיתוס האמור) גם את יצחק רבין.
כל עוד לא הוגש כתב אישום יכול היה שר האוצר רבינוביץ להטיל קנס ולסיים את העניין. אך רבינוביץ היה אדם חלש והססן. במקום לעשות זאת הלך לברק והודיע לו על כוונתו. אז אמר לו ברק: זה לא יעבור את בגץ. באותה תקופה – לפני עידן המהפכה המשפטית של ברק – זכות עמידה בבגץ הייתה נתונה רק למי שנשוא העתירה נוגע לו אישית. שאל רבינוביץ את ברק: מי יעתור לבגץ? ברק: אמרתי לו שליועץ המשפטי לממשלה יש מעמד בבגץ ואני אהרון ברק אגיש בגץ נגדך. ואתה שר האוצר תצטרך לשכור לך עורך דין פרטי, כי בפרקליטות המדינה איש לא יסכים להגן עליך. ואת עורך הדין הפרטי תצטרך לממן מכיסך " כי אני לא ארשה שהמדינה תממן אותו" .
רבינוביץ נסוג בו מייד מכוונתו וההמשך ידוע. רבין התפטר מראשות הממשלה ורק אז החליט ברק שאין להעמידו לדין, אלא רק את לאה רבין, בעלת החשבון.
באותה תקופה לערך נתגלה כי אבא אבן החזיק בארצות הברית חשבון דולרים גדול בהרבה. פרקליטו של אבן יעץ לו לטעון כי קיבל היתר מן האוצר להחזיק את חשבון הדולרים בחו"ל. נעשתה חקירה ולא נמצא התר כזה. אך ברק מרח את החקירה [וזאת נודע לי במהלך עבודתי העיתונאית כשראייינתי אחד מעובדי האוצר].
שופט ופוליטקאי
האם רק עקרונות משפטיים עמדו לנגד עיני היועץ המשפטי ברק בפרשה זו – ובפרשיות רבות אחרות שהיה מעורב בהן כיועץ משפטי וכשופט – או מה שהניע אותו היה דחף בעל אופי פוליטי.
העיתונאית נעמי לויצקי, שכתבה ביוגרפיה מצוינת על ברק (" כבודו" הוצאת כתר 2000 – רוב הפרטים בכתבה זו מקורם בספר זה) אומרת על כך: " ברק נתפס גם בעיני עצמו, כמי שמבין בהלכי הפוליטיקה וברזיה… יש לו יכולת לתמרן אישים וגופים מבלי שהללו יבחינו שהם מתומרנים" .
דוגמה לתמרון כזה של ברק כנשיא בית המשפט העליון, בוועדה למינוי שופטים, מביאה נעמי לויצקי: " ברק יודע לקרוא מפה, והוא הבין שכדי לשמור על מעמד הבכורה בוועדה, עליו לכרות ברית עם שר המשפטים, צחי הנגבי. אם בתחילה היה לו קשה לעכל את הברית, שכלל לא הלמה אותו, הרי שבתוך זמן קצר הסתגל למציאות החדשה ולא החמיץ הזדמנות להחמיא לשר התומך. זו הייתה מעין הכרת תודה. ברק היה זקוק לגיבוי הפוליטי, והנגבי, שנחשב לגברתן פוליטי, היה זקוק לשיפור תדמיתו. גם במהלך התקופה הארוכה שבה היה שר המשפטים נתון בחקירות משטרה, תחילה בפרשת בראון ואחר כך בפרשת דרך צלחה, המשיך ברק להרעיף עליו תשבחות בפומבי" .
מי שמוצא קשר בין הדחף הפוליטי של ברק לטרפוד בחירתה של רות גביזון לבית המשפט העליון ואולי גם להחלטתו של צחי הנגבי ללכת בדרך צלחה אל החיק החם והנוח של " קדימה" , חופשי לעשות זאת.
סקירה שטחית של פעילות ברק מאז שהעמיד לדין את אשר ידלין והוביל בכך למהפך של בגין ב-1977, מלמדת שפעילותו המשפטית השפיעה השפעה מכרעת על הפוליטיקה הישראלית.
הדחת בגין.
ברק היה " הקשוח, הנחרץ והדומיננטי ביותר" בוועדת כהן, שחקרה את הטבח בסאברה ושאתילה. למרות היחסים הקרובים בין ברק לבגין, כותבת נעמי לויצקי " שאילו היה צריך להרשיע את בגין אישית לא הייתה לו כל בעיה" . בגין ניצל כמעט במקרה ממסקנות אישיות קשות נגדו בוועדה, אך הוטלה עליו אחריות חלקית והוא נפגע מכך אנושות. לויצקי מצטטת את דן מרידור שאמר לה כי לדעתו החלטת הוועדה הייתה בין הגורמים שהביאו את בגין לפרוש ולהסתגר בביתו. עוזרו של בגין, יחיאל קדישאי, סיפר שבגין התאכזב מאד מברק ו" עד יומו האחרון לא הזכיר עוד בגין את שמו של אהרון ברק" .
" הזכות הלגיטימית" .
אהרון ברק הצטרף לשיחות השלום עם מצרים. ברק הוא האיש שהמציא את הנוסח " זכויות לגיטימיות לעם הפלשתינאי" ושיכנע את בגין לקבלו.
ראה
אני הגשתי עתירה בבגץ נגד השלטונות, וברק אמר " אתה צודק, אבל לא אתן פסק דין נגד השלטונות, ולכן אתה פטור מהוצאות, לך הביתה" כמובן שבפסק הדין כתב דבר אחר " העותר משך את עתירתו" דבר שאינו אמת כלל וכלל. מאז איבדתי אמון במערכת. התיק בידי, מוזמנים לחפור בו.
א
אשמח תפרסם פרטים יותר מלאים על התיק.
ז.ג.
i woul love to hear more details as well
האם לא בגין ז"ל אמר "יש שופטים בישראל"? האם התכוון לברק?
בגין התכוון לבית המשפט ,בזמנו ,בעיניין אלון מורה.במקרה זה,עד כמה שזכור לי,נפסק לטובת המתנחלים.עדיין בית המשפט טרם תמך בהרס בתי יהודים על פי האיסלם?
אכן, הוא אחד הגורמים, אולי אפילו הגורם העיקרי, לכך שהיום כל חייל צריך עו"ד צמוד כדי לדעת אם הוא יכול לירות באיזה פלשתינאצי. התשובה, כמובן, תהיה "לא!". הצרה היא שאף אחד לא עצר אותו בזמן, כמו שנאמר באותה בדיחה עתיקה "את אלה (הקומקומים השורקים, למי שלא מכיר את הביחה) צריך להרוג כשהם קטנים". השאלה היא, כמובן, איפה היתה הכנסת שלא עצרה את המרוץ של השופט, שתפקידו מקסימום לפרש את החוק, שהפך את עצמו למחוקק? גם אני אשמח מאד אם מר ארנולד יפתח את התיק. לא שאפשר לעשות משהו רטרואקטיבי, אבל לפחות נדע עד כמה נמוך הצלחנו להגיע עם "מאור הגולה" הזה.
פני אלי בפרטי בפייס, תודה
בית המשפט המקום הכי מושחת עלי אדמות לא הבנתם את זה עדין כל המערכת לפח אשפה של המדינה
זאב, לא יודעת מה קרה אבל ביומיים האחרונים יש לי תמונות על הטקסט של התגובות, ואי אפשר לקרוא. לא יודעת איפה הבעיה אבל אשמח אם אפשר לפתור אותה מהצד שלך. תודה.
אהרון ברק היה דיקטטור פוליטי בגלימה. זאב בעור כבש. הרושם הוא שברק היה [ונותר] מניפולטור שידע להכחיד יריבים פוליטיים.
הבעייה לא ברק,אלא המפחדים ומקיימים הפסיקות שאינן חוקיות.
כל העניין של "המהפכה החוקתית" הורתו ולידתו בקנוניה של אהרן ברק ושל יורשיו המשובטים:
http://rotter.net/forum/politics/24054.shtml
http://rotter.net/forum/gil/27344.shtml