מי באמת שולט במדינה

לא נתניהו, גם לא הממשלה והכנסת, אפילו לא בית המשפט העליון * המדינה נשלטת על ידי קבוצות כוח  הפועלות בעיקר למען עצמן

אתה חושב שאתה חי במשטר דמוקרטי שיש בו חוקים. ויש בתי משפט המפרשים אותם. ומשטרה האוכפת אותם. מדינה שיש לה צבא המגן עליך ומערכת בריאות הדואגת לבריאותך ומערכת סעד הדואגת לרווחתך. זו אשליה.

קורא יקר. אנא קרא בסבלנות את השאלון המצורף בזה. תשובה מדויקת על כל השאלות תסייע לך להבהיר את מצבך בחברה הישראלית ולהבין באיזה עולם אתה חי.

• האם עומד לרשותך רכב שלא רכשת מכספך, או שהחזקתו ממומנת על ידי גורם כלשהו?
• האם מישהו מממן לך נסיעות לחוץ לארץ? ארוחות במסעדות? בילוי במלונות?
• נפלת קרבן לעבירה פלילית – רכבך נגנב, פרצו לדירתך, איימו עליך, הכו אותך. האם אתה מטלפן למוקד 100 או שיש לך מספר טלפון של קצין משטרה בכיר שידאג שתלונתך תטופל.
• אתה זקוק לניתוח בדרגת תכיפות גבוהה. האם יש לך אפשרות לקבוע מתי והיכן יתקיים הניתוח, ומי ינתח אותך?


• האם ילדיך פטורים מתשלום שכר לימוד לאוניברסיטה?
• האם יש לך אפשרות לדאוג לכך שידיעה כלשהי שיש לך עניין בה תפורסם, או שיימנע פרסומה, באחד או יותר מאמצעי התקשורת?
• הסתבכת בבעיה משפטית, אזרחית או פלילית. האם יש לך אפשרות לשכור (במאות אלפי דולרים) עורך דין מן המעלה הראשונה שיוציא אותך מן הבוץ?
• האם יש לך אפשרות להשפיע על המקום בו ישרת בנך בצבא – ביחידת עילית מובחרת שיש לה ביקוש רב. או לחילופין קרוב לבית למרות שיש לו פרופיל גבוה. או ביחידה שמקנה מקצוע אזרחי חשוב (למשל ב-8200), או ביחידת כיף כמו גלי צה"ל, או בלהקה צבאית.
• האם אתה מקבל חשמל חינם? האם אתה מקבל פיצוי רטרואקטיבי על התקופה בה לא קיבלת חשמל חינם?
• האם יש לך משרה במפעל או מוסד שאי אפשר לפטר אותך ממנו, לפני שתגיע לגיל פנסיה (או לגיל 70) או אף פעם?
• האם אתה חבר מרכז של אחת המפלגות?
• האם אתה יכול לקבל הלוואה בסדר גודל של מאות אלפי שקלים בריבית נמוכה מאד, לזמן ארוך מאד, וללא בטחונות ממשיים ? האם מחקו לך פעם חוב שחבת.
• האם אתה חבר בדירקטוריון של חברה ממשלתית או חברה ציבורית?
• האם הרשות המקומית בה אתה מתגורר התעלמה מחריגות בניה שלך ? האם אתה מקבל הנחה גדולה או פטור מארנונה על רכוש גדול?
• האם מישהו סידר לך פטור מחובותיך על ערימת דוחות חניה שלא שילמת?
• האם אתה יכול לסדר עבודה לילדיך ולבני משפחה אחרים במקום העבודה המועדף בו אתה עובד?
• האם יש לך דרך לסדר שבנך יתקבל ללימודים במחלקה מאד נדרשת באחת האוניברסיטאות? ואם למד משפטים שיוכל להתמחות בפרקליטות, או אצל שופט בכיר?
• האם אתה מקבל, או יש לך סיכוי לקבל, פנסיה גבוהה מאד בגיל חמישים?
• הוריך זקוקים לסיעוד. האם אתה יכול לסדר להם בקלות מטפלת פיליפינית, או להכניס אותם למוסד סיעודי יוקרתי בלי שתתמוטט כלכלית?
• האם יש לך מטוס פרטי, יאכטה, וילה השווה יותר מחמישה מיליון דולר.
• האם יש לך בנק? חברה קבלנית גדולה? רשת מוצרי צריכה? מפעל תעשייתי?
• האם אתה ראש ממשלה? שר? חבר כנסת? מנכ"ל משרד ממשלתי? סגן או עוזר של אחד מממלאי התפקידים הללו?

אם אתה משיב בחיוב על לפחות אחת מן השאלות מצבך טוב למדי, תלוי איזו שאלה. אם אתה משיב בחיוב על שלוש או ארבע שאלות, קרוב לודאי שתוכל להשיב על רוב השאלות בחיוב.

אם תשובתך על כל השאלות היא לאו מהסס או מוחלט אתה במצב רע. כמו מצבו של רוב העם החי בישראל היום.

קבוצות הכוח

אנו חיים במדינה הנשלטת בידי קבוצות כוח (שאני מכנה אותן אוליגרכיות). הן ממלאות תפקיד כלשהו בשרות המדינה והאזרח אך רק כחלק מן המשחק. למעשה כולן פועלות למען עצמן ועל חשבון הכלל. מכאן אלימותה של המשטרה, אטימותה של המערכת המשפטית, אכזריותה של המערכת הכלכלית וזכויות היתר של החברים בקבוצות הכוח. מי שלא שייך לאחת מקבוצות הכוח נמצא מחוץ למשחק.
שלטון האוליגרכיות

אי אפשר להבין את בעיות היסוד של ישראל היום בלי להבין את אופיו של המשטר שקם בישראל, בעקבות קריסתה של מפא"י ההיסטורית.
לאחר הקריסה השלטון לא עבר לגוף פוליטי אחר. הליכוד של בגין ב-1977 היה גוף קטן ומדולדל, חסר עמוד שדרה של אנשי מעשה וביצוע, חסר יכולת לשלוט. בגין נזקק לכל המנגנונים של מפא"י ההיסטורית בלי שהיה לו הכוח של בן גוריון. 

משטר אוליגרכי הוא משטר בו קבוצת מיעוט שולטת בכל עמדות הכוח במדינה ומונעת מאחרים להתערב במעשיהם ובהחלטותיהם. כזה היה שלטון מפא"י עד נפילתו. אבל שלטון מפא"י במיטבו היה אוליגרכיה ציונית שראתה לנגד עיניה את המטרות הלאומיות. [עד שהסתאב והניח את היסודות למצב הנוכחי].

מה שיש לנו היום הוא קונפדרציה של אוליגרכיות שכל אחת מהן פועלת מתוך שיקולים של טובת חבריה והאינטרסים שלהם ולא פועלת למען רווחת החברה וקיום ערכיה. בין האוליגרכיות: מרכזי המפלגות [וגם המפלגות שאין להן מרכז] הפרקליטות, המשטרה, מערכת הביטחון על כל מרכיביה (צהל, שב"כ, מוסד, התעשיה הבטחונית), אמצעי התקשורת (כל אחד לחוד, כולל גלי צהל), בנק ישראל, הביטוח הלאומי, האקדמיה, ההסתדרות, קופות החולים, הרשויות המקומיות, הקואופרטיבים לתחבורה, חברת החשמל, מפעלי המים ועוד ועוד. כל ממזר מלך.

 

מעל כולם עומדת האוליגרכיה של בעלי ההון הגדול, המזינה את המערכת הפוליטית וניזונה על ידה.

אי אפשר להבין מה התרחש במדינה בשלושים השנים האחרונות בלי להיות מודע לעובדה שאנחנו נשלטים על ידי אוליגרכיות. רק כך אפשר להבין את הרודנות של הביטוח הלאומי כלפי החלשים, השחיתות לכל ענפיה [מבנק ישראל, ועד הרשויות המקומיות], היוזמות והמחדלים של הפרקליטות, האלימות של המשטרה (כולל עשרות מקרים של העמדה לדין של חפים מפשע ובידוי ראיות, או מריחת תיקים), המחדלים של צהל ומערכת הביטחון.

כל אוליגרכיה דואגת בעיקר לחבריה – במשכורות, בפנסיות, בתנאי עבודה ובצבירת כוח. ובמניעת כניסה של זרים לאוליגרכיה. כמו אנשי חברת חשמל שמביאים רק בני משפחות שלהם.
כל אחת מן האוליגרכיות משרתת בעיקר את חבריה (ולעתים את השקפות חבריה) ופועלת בשיתוף עם אוליגרכיות אחרות או במאבק עימן תוך פגיעה קשה במדינה ובאזרחים. ממש מדהים כמה התיאוריה הזו מסבירה את הכשלונות בחינוך וברווחה, החינוך, הפערים החברתיים, כשלון המשטרה, חקירות מחש, וכו וכו.

השחיתות לסוגיה

השחיתות של האוליגרכיות היא בשלוש רמות:

א. שחיתות פלילית (למשל קבלת שוחד, בידוי ראיות, גניבה)

ב. שחיתות כנורמה חברתית (חשמל חינם לעובדי חברת חשמל, משכורות גבוהות בבנקים ובבנק ישראל, פנסיות שמנות למנכ"לים למיניהם)

ג. פעילות בניגוד לאינטרס הלאומי ( חברות כוח אדם, כלכלת שוק חזירי, משטרה שחוקרת או לא חוקרת בהתאם לרצונותיה, כנ"ל הפרקליטות, התעמרות הביורוקרטיה, התעמרות בתי הדין הרבניים, מערכת הכשרות וכו'). ולא במקום האחרון אוליגרכיית "הכל שפיט".

5 תגובות בנושא “מי באמת שולט במדינה

  1. Avi Harel

    מאמר זה שלך חשוב ביותר.
    לאור התייחסות הציבור בחיפה להפגנות של מוצ"ש הייתי מוסיף לרשימה שלך שלש תופעות מדאיגות של עצימת עיניים, מההתרשמות והנסיון האישי שלי:
    1. הצעירים אינם רואים את הנעשה ואינם רואים את הנולד, ואינם נרתמים למלחמה בתופעה
    2. העתונות המקומית נמנעת מלפרסם קדימונים להפגנות, ומצניעה את הדיווחים עליהם עליהם מאנשים בשטח
    3. מפלגות האופוזיציה מתרכזות בהיערכות לבחירות ונמנעות מלהפגין עניין במאבק.

    1. מאיר

      מוגזם? זה רק מעיד עד כמה אתה לא מודע לאיך דברים מתנהלים במדינה. לא רק שזה לא מוגזם, זה אפילו לא קצה הקרחון.

  2. פינגבאק: מי באמת שולט במדינה – פרצופה של המדינה

השאר תגובה